Szemhélyplasztika

Szemhéjplasztika

A szem a lélek tükre- tartja a mondás.

Társas kapcsolatainkban az arcunk, de leginkább a szemünk alapján azonosítjuk egymást. Sajnos az öregedésre utaló apró ráncok is ebben a régióban jelennek meg először.

Idővel a felső szemhéjon bőrfelesleg alakul ki, mely a kor előrehaladtával után szűkíti a szemrést, a pillasorra rálóg, álmos, szomorú tekintetet kölcsönözve. A szem alatti árok elmélyül, a felszaporodott zsírtáskák előboltosulnak, kialakul az öregedő arc képe.

Szemhéjplasztikát végezhetünk mind az alsó, mind a felső szemhéjakon. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, mely során a felesleges bőrt és az esetlegesen előboltosuló zsírtáskákat is eltávolítjuk.

Szemhéjplasztika után

Néhány órás jegelés és megfigyelés után távozhat otthonába, ahol pár napos pihenés javasolt. Az első 48 órában további jegelés, majd szteroidos-antibiotikumos szemcsepp használata szükséges. A szabadban napszemüveg használata javasolt a hunyorgás elkerülése érdekében.

A varratokat 5-7 nap múlva távolítjuk el. Innentől kezdve a szemhéjak tiszta vízzel óvatosan moshatók. A feketenadálytő kenőcs gyorsítja a véraláfutások és a szöveti duzzanatok felszívódását.

Sportolás a 2-3 héttől kezdhető el. Szauna, szolárium, a jó sebgyógyulás érdekében 2 hónapig tilos. A szemhéj és szempillafestés 3 hétig tilos. A véraláfutások 2-3 hét alatt nagyrészt felszívódnak, a végleges eredmény 2-3 hónap alatt alakul ki.

Ár: 150.000-250.000,- Ft között, konzultáción során készül végleges árajánlat

Plasztikai Sebész: DR. DEÁK P. BALÁZS