zsírbontás

Zsírbontás zsírbontó kezeléssel

Hogyan is történt az orvosi zsírbontás régebben?

Zsírbontás/eltávolítás korábban csak műtéti eljárással történt. Egészen pontosan zsírleszívással távolították el a nem kívánt zsírszövet. Ez az eljárás, mint minden műtét, veszélyeket rejtett magában, elsősorban azért, mert altatásban végezték. Ráadásul ez az eljárás utókezeléssel és hosszú felépüléssel járt.

Világszerte egyre nagyobb lett az igény új technika kifejlesztésére mivel az alakformáló beavatkozásokra az igény drasztikusan nő.

Miért is jó a Cooltech Cryolipolysis zsírbontás?

Elsősorban azért, mert ezzel a zsírbontó géppel műtétnélküli a zsírbontás. Így az egészséget nem károsítja, nem igényel érzéstelenítést, biztonságos, utókezelésre sincs szükség és csupán néhány nap a gyógyulási folyamat.

Milyen módszerrel történik a zsírbontó kezelés?

A cooltech kezelés tulajdonképpen nem zsírbontás, hanem zsírfagyasztás. Ez a technológia azon alapul, hogy a zsírsejtek kevésbé ellenállóak a hideggel szemben, mint más szövetek.

A hőmérsékletet a cooltech kezelőfejében található hőmérséklet-érzékelők biztosítják. A kezelés  -8 celsius fokon zajlik (ezt a hőmérsékletet fokozatosan érjük el), azonban a készülékben van egy speciális membrán, ami 0 fok alatt megakadályozza, hogy a páciensnek fagyási sérülése legyen.

A vákuum szívó hatásával szeparáljuk el a kezelendő zsírszövetet. A zsírszövet bekerül a kezelőfej üreges részébe. Azért, hogy a vákuum hatása ne legyen kellemetlen a kezelést végző kolléga megállapítja a vendég zsírszövet-tömöttségét és ez alapján állítja be a gépet 200-240 Bar közé illetve kiválasztja a megfelelő kezelőfejet.

A kezelőfej a vákuum segítségével stabilan megtartja, majd a fagyasztás végén lassan elengedi a zsírszövetet.  A zsírsejtek a fagyasztás hatására elhalnak és a kezelés utáni hetekben természetes úton, az anyagcserével ürülnek ki a szervezetből.

Általában 1-3 alkalom szükséges a kívánt hatás elérése érdekében. A kezelések között 6-8 hét szünetet javasolt tartani.

A művelet megkezdése előtt lemérjük a páciens kezelt testrészének a kerületét, illetve fényképet is készítünk róla. A kezelés fájdalommentes, így érzéstelenítésre nincs szükség. A cryolipolysist (zsírfagyasztást) követően a kezelést végző kolléga átmasszírozza az érintett területet, ezáltal serkenti a vérkeringést.

A teljes kezelés területenként kb 70 percet vesz igénybe. Egyszerre maximun 2 terület kezelhető.

Mik a teendők a kezelés előtt?

Oda kell figyelni a rendszeres folyadékbevitelre, mivel a szervezetnek ki kell ürítenie az elpusztult zsírsejteket és méreganyagokat.  Ez a mennyiség legalább 1,5-2 liter kell, hogy legyen naponta, amivel nagy mértékben növelhető a zsírfagyasztás hatékonysága. Ezen kívül érdemes sportolni, mozogni.

Mire lehet számítani a zsírfagyasztás után?

A zsírbontás eredménye kb. 2 hét múlva már látható, a fogyás viszont a következő hetekben is folytatódik.

Ez az alakformáló kezelés a cooltech zsírfagyasztás révén 1-3 cm csökkenést eredményez. Azért nagyszerű, mert ehhez a csökkenéshez nincs szükség speciális diétára vagy bármilyen mozgásra.

Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás nagyban növeli, illetve fokozza a kezelés hatékonyságát. Bő folyadékbevitel a kezelés után is javasolt.

A kezelés kiknek nem ajánlott?

 • 18 év alatti kor
 • Terhesség
 • Vese működés-zavara
 • Súlyos májbetegség
 • Szövődményes cukorbetegség
 • Daganatos betegségek
 • Akut gyulladásos folyamat
 • Raynaud syndroma
 • Cryoglobulinaemia
 • Szisztémás betegségek bőrtünettel
 • Hideggel szembeni ellenérzés

Bőrfiatalításról ide kattintva olvashatsz >>>